YERLİM Organik KONSERVE Fasulye haşlama 1000 GR

Fiyat : ₺35,40(KDV Dahil)
Adet :
Kullanım önerileri, Kuru fasulye’yi o kadar çok severiz ki! Hele de kışın yahnisi en bilinen sulu ev yemeklerindendir. Türk halk mutfağında etlisi, zeytinyağlı pilakisi, piyazı ile vazgeçilmezlerin başında gelir. Yapılışı1 kavanoz nohut, 0.5kg kemikli kuzu eti(kuzu kol ) 1 baş soğan (100gr), 3-5 adet kuru biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı kırmızıbiber püresi(veya 1 tatlı kaşığı biber salçası), 1 su bardağı domates püresi (veya 1 çorba kaşığı domates salçası), orta boy 1 domates(veya 100gr dilim domates) 1tutam tuz, 1lt su Zeytinyağını tencereye koyup ısıtın. Eğer mutfağınızda varsa toprak güveç bir tencereyi tercih edin, yoksa bakır veya çelik tencerede olur. İnce doğradığınız soğanları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince etleri tencereye atın ve karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Sırası ile biber püresi(veya salçası) 2-3 dakika kavrulduktan sonra domates püresi (veya salçası)ekleyerek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Yahni meyaneniz yeterince kavrulduğunda fasulyeleri suyu ile birlikte ekleyin ve karıştırın. Tencereniz tekrar kaynamaya başladığında kuşbaşı doğradığınız domatesleri, kuru biberleri en üste bırakıp, tuzunu ekleyebilirsiniz (suyunu tadıp gerekli gördüğünüz kadar) hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. Yemeğiniz hafif ateşte 20 dakika kadar(suyunu yahni kıvamına çekinceye kadar) pişmeli. Fasulyelerin piştiğini kontrol edip ocağı kapatın, tencerenin üstünü bir havlu ile örtün, 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra yanında pilavla servis yapın.