YERLİM Organik KONSERVE Taze fasulye 1000 GR

Fiyat : ₺21,30(KDV Dahil)
Adet :
Kullanım önerileri, Taze fasulye kan yapar. Etlisi kışın, zeytinyağlısı yazın sofralarımızdan eksik olmaz. Her ne kadar taze fasulye bir yaz sebzesi ise de artık her mevsim bulunuyor. Yine de yaz güneşini almış fasulyelerden hazırladığımız konservesinin tadı bir başkadır. 1 kavanoz taze fasulye konservesinden zeytinyağlı yemeğinin tarifine gelince; Geniş yayvan bir tencere seçin. Mümkünse kalın çelik tabanlı olsun. 1 baş soğanı ince doğrayın. 3 yeşilbiberi 3-5 cm iriliğinde parçalara ayırın. 1 adet kaypa biberi kibrit çöpü iriliğinde doğrayın. Tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup ısıtın. Önce soğanları atın hafif kavurun, ardından kırmızıbiberleri atın, en son yeşilbiberleri ekleyin. Tencereyi ateşin üzerinden alın. Kavanozdan çıkardığınız fasulyeleri bir çiçek gibi tencereye dizin. Üzerlerine kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış 2 domatesi ve 1 tutam tuz 2 tutam şekeri serpin. Tencereyi ateşin üzerine koyup, kapağını kapatın. Domatesler suyunu salıncaya kadar kısık ateşte pişmesini bekleyin. Bence fasulyeler domatesin suyunda pişecektir ama yemeğin suyu gözünüze az geldiyse kavanozdaki konserve suyundan biraz ekleyebilirsiniz. Fasulyeler yağında kaldığında yemeğiniz lezzetin doruğunda demektir. Tenceresinde ılıdıktan sonra tencerenin kapak genişliğini kavrayacak büyüklükte bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin. Böylece fasulyeler altta, soğan ve biberler üstte kalacak ve yemeğinize görsel bir şölen de katacaktır. Afiyet olsun.